Wednesday 24 January 2007

Guinea: En premiärminister ska tillsättas

Uppdatering: Torsdag den 25 januari rapporterades från Guinea att President Lansana Conte ska ha gått med på att tillsätta en premiärminister, men det har ännu inte utfärdats något officiellt beslut om lagändring eller om vem som ska tillsättas, så strejken fortsätter i väntan på konkreta resultat. Under torsdagen sägs dock de stora marknaderna i Conakry ha öppnat igen, i bland annat Medina, vilket tyder på att alla nu förväntar sig en normalisering av situationen.


Varför så mycket bloggande om Guinea?

Det har blivit mycket bloggande om Guinea de senaste dagarna. Det beror på att vi har ett mycket nära samarbete med fler än 20 artister och andra personer som kommer från Guinea eller har stark anknytning dit, framför allt genom danskompaniet Chapeaux de Guinée som är baserat i Stockholm.

Meningen med bloggen är annars att den också ska innehålla nyheter om annat som berör Afrika och afrikansk kultur och roligare saker som händer i världen. Men när ens kompisar blöder är det ju så att säga mänskligt att man fokuserar på vad som görs för att stoppa blodflödet. Det finns också ett ganska stort behov av information bland alla trum- och danselever och vi tänkte att vi kanske till viss del kunde bidra med länkar och information på svenska här i bloggen.

Bra länkar till info hittar ni längre ner i spalten till höger.

No comments: