Monday 12 February 2007

Undantagstillstånd deklarerat i Guinea

De senaste veckorna har situationen i Guinea förvärrats. Efter en paus på en vecka fortsatte generalstrejken fredagskvällen den 9 februari, i protest mot att presidenten inte avgår och i protest mot tillsättningen av den nye premiärministern som inte fyller de krav de strejkande ställt. Och i dag utfärdade president Conté undantagstillstånd i landet.

Två av Chapeaux de Guinées artister, Younoussa Sylla och Badi Bangoura är fortfarande kvar i Guinea. Enligt uppgift befinner de sig i säkerhet. Men ingen vet om de kan resa hem som planerat, eftersom inga flyg går från eller till Guinea just nu.

Soldater är i detta nu ute på gatorna i alla större guineanska städer för att slå tillbaka det folkliga upproret. Skjutandet och dödandet fortsätter. För uppdaterad information, besök de länkar till nyheter som finns i spalten till höger, eller i tidgare nyhetsinlägg. För den som kan franska rekommenderas Aminata.com som ofta uppdateras med senaste nytt från Guinea. Även AFP, BBC och TV5 följer händelserna i Guinea.

Här färska artiklar från BBC:
Conté declares siege (undantagstillstånd)
Eye wittnes escapes clashes

No comments: